Το Google Ads, η διαφήμιση στην πλατφόρμα της Google δηλαδή, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε οδοντιατρείο που θέλει να προσελκύσει νέους ασθενείς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και μέσα από τις μηχανές αναζήτησης ψάχνουν προϊόντα και υπηρεσίες, συγκρίνουν, και αποφασίζουν. Όλα είναι πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο άμεσα πια.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό, όταν κάποιος αναζητά οδοντιατρικές υπηρεσίες, να μπορεί να βρίσκει εσάς στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης, και όχι τους ανταγωνιστές σας. Υπολογίζεται ότι τα websites της πρώτης σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης συγκεντρώνουν το 71% έως 92% των clicks.

Αν λοιπόν, ο ιστότοπός σας δεν εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google, τότε οι πιθανότητες να αποκτήσετε νέους ασθενείς μειώνονται δραματικά.

Υπάρχουν δύο τρόποι να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα:

  1. Μέσω της οργανικής αναζήτησης, επενδύοντας μακροπρόθεσμα και σταθερά στο SEO marketing
  2. Μέσω της επένδυσης στο PPC (pay-per-click) marketing, δηλαδή στο Google Ads

Google Ads για Οδοντιάτρους

Το Google Ads μπορεί να βοηθήσει το οδοντιατρείο σας να προσελκύσει νέους ασθενείς. Με τη διαφήμιση Google μπορείτε να στοχεύσετε πιθανούς ασθενείς που αναζητούν συγκεκριμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή σας.

Όταν, για παράδειγμα, κάποιος αναζητά τον όρο «οδοντίατρος στο/η (περιοχή)», η επιχείρησή σας θα εμφανίζεται στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Σαν συνέπεια αυτού, αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε νέους ασθενείς.

Ένα βασικό πλεονέκτημα του Google Ads για οδοντιάτρους είναι ότι σας επιτρέπει να στοχεύετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και τοποθεσίες.

Για παράδειγμα, ας σκεφτούμε ότι διευθύνετε ένα οδοντιατρείο στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο.

google ads για οδοντιατρείο

Μπορείτε να στοχεύσετε τη λέξη-κλειδί «λεύκανση δοντιών στο Λονδίνο» και να εμφανίσετε τις διαφημίσεις σας σε άτομα που αναζητούν αυτήν την υπηρεσία. Αυτή η δυνατότητα στόχευσης διασφαλίζει ότι πληρώνετε μόνο για κλικ και εμφανίσεις από άτομα που ενδέχεται να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες σας.

Το Google Ads για οδοντιάτρους σάς προσφέρει της δυνατότητα για πολλές διαφορετικές μορφές διαφήμισης, όπως διαφημίσεις με κείμενο, εικόνα, βίντεο, και συνδυασμό αυτών. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μορφή που ταιριάζει στους στόχους μάρκετινγκ και το κοινό-στόχο σας.

Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε νεότερους ασθενείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις βίντεο για να προβάλετε τις υπηρεσίες σας.

Γιατί Πρέπει οι Οδοντίατροι να Επιλέξουν το Google Ads;

Η διαφήμιση με το Google Ads παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους οδοντιάτρους που θέλουν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους:

Το Google Ads είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης πιθανών ασθενών που αναζητούν οδοντιατρικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Εμφανίζει τις υπηρεσίες σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που σχετίζονται με την πρακτική σας.

  • Δυνατότητα για γεωγραφική στόχευση

Σάς επιτρέπει να στοχεύετε τις διαφημίσεις σας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Αυτή η δυνατότητα στόχευσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν εξυπηρετείτε μια τοπική αγορά. Στοχεύοντας διαφημίσεις σε άτομα στην περιοχή σας, θα πληρώνετε μόνο για κλικ και εμφανίσεις από άτομα που ενδέχεται να γίνουν ασθενείς σας, και όχι για άτομα που βρίσκονται σε άλλη περιοχή ή πόλη.

  • Υψηλότερος βαθμός ελέγχου των διαφημίσεών σας

Το Google Ads για οδοντιάτρους προσφέρει υψηλό βαθμό προσαρμογής. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις που επισημαίνουν τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις υπηρεσίες σας μοναδικές, όπως η εξειδίκευσή σας στα εμφυτεύματα ή στην κοσμητική οδοντιατρική.

  • Πολλαπλές μορφές διαφήμισης

Η διαφήμιση στη Google προσφέρει επίσης διάφορες μορφές διαφήμισης όπως, διαφημίσεις με κείμενο, εικόνα και βίντεο.

Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους μάρκετινγκ και στο target-group σας.

  • Οικονομικά αποδοτική μορφή διαφήμισης

Το Google Ads είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την προώθηση του οδοντιατρείου σας. Με το Google Ads, πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στις διαφημίσεις σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σπαταλήσετε χρήματα για διαφήμιση σε άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τις οδοντιατρικές σας υπηρεσίες.